Wartości antyalergiczne: pomocny w leczeniu kataru siennego, zmniejsza objawy astmy
Zmniejsza poziom złego cholesterolu
Regulujące trawienie
Właściwości odtruwające
Pomaga w schorzeniach cukrzycy
Działa odmładzająco, odżywczo.
Poprawia wzrok, zawiera spoko witaminy B2
Zobacz inne pozytywne właściwości pierzgi
Pierzga zdrowie i energia
Pierzga to inaczej pyłek kwiatowy, który ma łatwiejszą przyswajalności i większą wartość spożywczą niż pyłek. Pierzga posiada dużo witamin, białka, składników mineralnych. Posiada wartości lecznicze, wzmacniające zdrowie.
– pomaga w leczeniu chorób alergicznych
– wzmacniania system nerwowego
– regeneruje wątrobę
– pomaga w depresji, anemii
– ma działanie detoksykacyjne
– ma działanie antyanemiczne, zwiększa liczbę czerwonych ciałek krwi
– reguluje przemianę materii
– bogata w witaminy, aminokwasy, składniki mineralne
– obniża cholesterol
– leczy stany zapalne jamy ustne, astmę, katar sienny
– pomaga przy chorobie wrzodowej, prostacie, zaparciach
Jak spożywać?
Najlepiej rano na czczo i przed snem.
Najlepiej spożywać na jesieni, aby uodpornić organizm na zimę.